TOPlist

 

První rok měření v Kraji Vysočina

29.11.2013, 08:24, ovzdusivysocina

V úterí 26.11.2013 proběhla v Jihlavě tisková konfercence za příležitosti prvního roku měření kvality ovzduší v Kraji Vysočina pomocí mobilních souprav ENVItechu Bohemia a Zdravotního Ústavu Ostrava.


V hlavní zpravodajské relaci České Televize - Události v regionech pak proběhla 28.11.2013 k téhle údalosti tato reportáž. K problematice čistoty ovzduší v Kraji Vysočina se vyjádřili Pavel Chaloupecký, projektový manažer ENVItechu Bohemia a Rostislav Habán z odboru životního prostředí Krajského Úradu Kraje Vysočina.

 

O tiskové konfercenci také vyšel článek v Deníku Veřejné správy, který si můžete přečíst zde

 

Citace článku, který vyšel v denníku Mladá Fronta - Dnes, je uvedena níže:

"Nejhorší vzduch byl letos v lednu a únoru

Kraj Vysočina má k dispozici výsledky měření kvality ovzduší v regionu za období od 1. října 2012 do 30. září 2013. Podle Rostislava Habána z krajského odboru životního prostředí dosavadní výsledky měření potvrzují skutečnost, že Vysočina patří k nejčistším regionům v České republice. „Vyšší koncentrace byly naměřeny pouze během extrémních epizod koncem ledna a začátkem února letošního roku. Tyto epizody se však neodehrávaly pouze na Vysočině, ale měly nadregionální charakter a zasáhly celou Českou republiku,“ doplnil Habán. Důvodem zvýšených koncentrací škodlivin v ovzduší byly podle něj na přelomu ledna a února nepříznivé rozptylové podmínky a inverzní charakter počasí."

 
« Zpět


Diskuse: "První rok měření v Kraji Vysočina"
Datum: Jméno: Komentář:
- Žádné komentáře -
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře